Yin Yoga


Yinyoga är en återhämtande och terapeutisk yogastil som handlar om att ge sig hän och släppa taget för att stilla kropp och sinne. Yinyoga bygger på avslappnade och enkla ställningar, som alltid utförs sittandes eller liggandes. Metoden tillåter både kropp och sinne att hitta ett lugn och har en mycket god effekt mot smärta, stress och spänningar.
 
Yinyoga passar alla. Med hjälp av olika hjälpmedel såsom filtar och bolster, kan du anpassa positionerna efter dina egna förutsättningar. När du har långvarig stelhet och smärtproblematik i kroppen, känner dig trött, överstimulerad, har humörsvängningar, mycket tankar som snurrar, känner ett behov av att fylla på med energi och/eller har för mycket energi.
 
 
Yinyoga är som en blandning av yoga och mindfulness. I stället för att träna musklerna går man djupare, och jobbar med bindväv, leder och ligament, som vi ofta är väldigt stela i. Då frisätts ny energi i kroppen. Det parasympatiska nervsystemet aktiveras, som gör oss lugna och harmoniska, ger bättre sömn och kan lindra värk.
 

Ingen tidigare yoga erfarenhet krävs.
 

 Tid och Bokning

För att kunna delta i gruppen behöver du först komma på ett inledande bedömnings/ informations samtal. 

Gruppen träffas en gång i veckan på måndagar kl 12.30

Är du intresserad av att veta mer och/eller delta?

Kontakta:
Annette Lönnell
dansterapicentrum@hotmail.com
0707-56 33 30